Pediatrik BrainHearing

Pediatrik BrainHearing

Pediatrik BrainHearing Felsefesi

İşitme kayıplı çocuklar ve gençler, tıpkı normal işiten yaşıtları gibi öğrenmek, arkadaş edinmek, kim olduklarını anlamak ve aidiyet geliştirmek ister.

Beyinsel gelişim için ise, iletişim kurmaları ve hayatlarındaki seslerin dünyasına tam olarak erişmeleri çok önemlidir. Pediatrik BrainHearing™ felsefemizin amacı, bebeklerin, çocukların ve gençlerin beyinlerine mümkün olan en iyi ses bilgisini sunan işitme cihazlarını geliştirmektir. Kanıtlanmış BrainHearing™ felsefesine dayalı teknolojiler ile geliştirilen işitme cihazları ile bebeklerin, çocukların ve gençlerin kavramsal gelişimi, konuşma ve dil gelişimi ve sosyal ilişki gelişimi desteklenir.

İdis olarak amacımız, çocukların herhangi bir işitme kaybıyla sınırlandırılmadan yaşıtlarıyla eşit şartlarda hayata katılmalarını sağlamaktır.

Brainhearing Teknolojisi

Geleneksel çözümlere kıyasla BrainHearing™ felsefesine dayalı teknolojiler işitsel sisteme optimum girdiyi sağlamak için tasarlanmıştır. Bu, beyinin olgunlaşması ve çocukların çevrelerindeki dünyayla ilişki kurmaları ve tepki vermeleri için çok önemlidir.

İşitme kaybı olan çocuklar için de, tıpkı normal işitmeye sahip çocuklar gibi, genç beynin gelişimini en iyi şekilde destekleyecek amplifikasyonu, yani ses güçlendirmesini sağlamak önemlidir. İşitme yeteneklerine bakılmaksızın tüm çocukların, nöral ağ gelişimi için mümkün olduğunca erken yaşta tüm çevresel seslere maruz kalması önemlidir.

Ayrıca biliyoruz ki, tesadüfi öğrenme de çocuklar için oldukça önemlidir. Çocuklar yeni kelime ve bilgileri tesadüfen, yani genellikle kulak misafiri olarak öğrenir ve kazanır. Buna ek olarak, çocuklar dinlemede olduklarında her zaman hedeflerindeki konuşmacıya dönüp bakmazlar. Fakat yine de çevresindeki olup bitenlerin farkında olabilirler. İşitme kaybı ile çevredeki sesler buğulanır ve bu buğulu ses ortamından konuşmaları çekip almak zorlaşır bunun da öğrenmede önemli sonuçları olabilir. Bu durumda beyin, ses girdilerini anlamlandırmada zorluk yaşayacaktır ve bu çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.*

Özetleyecek olursak;

Beyin gelişimi doğumdan önce başlayan ve ergenlikte de devam eden bir süreçtir.

Bu süreçte mümkün olduğunca erken bütün çevresel seslere erişim beyinsel gelişim açısından çok önemlidir.

Bu nedenle işitme kayıplı çocukların kullandığı işitme teknolojilerinin bu süreci desteklemesi çok önemlidir.

İdis olarak biz, BrainHearing™ felsefemize uygun olarak işitme kayıplı çocukların bilişsel gelişimini, konuşma ve dil gelişimini, sosyal ilişki kurma ve katılım sağlamalarını destekleyen işitme cihazı teknolojilerini geliştirmeyi işimizin merkezine koyuyoruz.

*Ricketts, T. A., & Galster, J. (2008)

İşitme testi randevusu için başvurun

Sizi geri arayabilmemiz için lütfen aşağıdaki bilgileri sağlayın