İşitme cihazı seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?
İşitme cihazı seçiminde nelere dikkat etmeliyiz?
Sizin için en doğru işitme cihazı seçiminde dikkat etmeniz gereken bazı hususlar aşağıda yer almaktadır.
Doğru işitme cihazını seçmek karmaşık olabilir. Dikkate alınması gereken hususlar için en iyi yol bir odyolog veya odyometristten tavsiye almaktır, İdis İşitme Merkezleri’nin profesyonel uzmanları çeşitli türlerde işitme kayıpları hakkında bilgi sahibidir ve ihtiyacınıza en uygun işitme cihazı türünü tavsiye etmek için yetkindir.
Doğru işitme cihazı seçme süreci, işitme testi yaptırarak işitme kaybınızın ölçülmesiyle başlamaktadır.
Arka plandaki gürültüyü azaltma özelliğine sahip işitme cihazları, kullanıcılara karmaşık sesler bulunan ortamlarda yardımcı olmaktadır. Bu özellik, geri plandaki yüksek gürültü volümünü azaltarak kullanıcının konuşma gibi önemli sesleri duymasını kolaylaştırır.
Tüm işitme cihazlarında bir ölçüde gürültü azaltma özelliği bulunmaktadır. Gürültü azaltma miktarı, modelden modele değişmektedir.
İşitme cihazlarının “feedback” sesi can sıkıcı, çok tiz bir sestir. İşitme cihazının hoparlöründen gelen ses, işitme cihazının mikrofonuna geri döndüğünde ve tekrar arttırıldığında feedback meydana gelir. İşitme cihazı kullanıcıları ne zaman birisi ile kucaklaşsalar bu can sıkıcı geri besleme sesini duyuyordu. Yeni teknoloji sayesinde en son tür işitme cihazları, geri beslemeyi büyük oranda azaltmakta ve hatta ortadan kaldırmaktadır.
Bazı işitme cihazları, şarj edilebilir pil kolaylığı sunmaktadır. Gece şarj etme kolaylığı, pilleri düzenli aralıklarla değiştirme gereğini ortadan kaldırarak sorunsuz kullanma olanağı sunmaktadır.
Şarj edilir işitme cihazı, kullanma becerisi zayıf kişiler için özellikle faydalıdır. Şarj edilir cihazlar ayrıca acil durumlar için yedek pil bulundurma önlemini gereksiz kılarak çevrenin korunmasına katkıda bulunmaktadır.
İşitme teknolojisi son yıllarda çarpıcı bir ilerleme gösterdi, sonuçta işitme kayıplı insanların işitme deneyimini değiştiren yeni bir tür işitme cihazı geliştirildi. Bu tür cihazlar sadece tam karşıdan gelen sesleri almak yerine beyninize 360 derece ses ortamı aktarmakta, böylece dinlemek için harcanan çaba azalmakta ve buna bağlı yorgunluk da azalmaktadır.
Kendinizde veya sevdiklerinizden birinde işitme kaybı belirtileri görürseniz işitme testi için randevu almanızı öneririz. Bu işlem işitme kaybınızın düzeyini anlamak için gerekir, böylece işitme uzmanı size özgü gereksinimlerinizi karşılayacak işitme cihazını tavsiye edebilir. Bu ölçüm yaklaşık bir saat sürmektedir, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz, hatta size en uygun olan en son işitme cihazı teknolojisini deneyebilirsiniz.
7. İşitme cihazının Bluetooth özellikli cihazlara bağlanması
Bluetooth özellikli bir işitme cihazı satın alırsanız televizyona bağlayabilir ve sesi doğrudan işitme cihazınıza aktarabilirsiniz.
İşitme cihazınızı cep telefonu ve müzik çalar gibi diğer Bluetooth özellikli cihazlara da bağlayabilirsiniz. Bluetooth özellikli işitme cihazları iOS ve Android sistemli telefonlara da bağlanabilir ve kablosuz kulaklık görevi görebilir, böylece rahatlıkla müzik dinleyebilir ve “eller serbest” telefon görüşmesi yapabilirsiniz.
İşitme testi randevusu için başvurun
Sizi geri arayabilmemiz için lütfen aşağıdaki bilgileri sağlayın