Daha iyi işitme beyinde başlar
 

Beyniniz, kullanacağınız işitme çözümünde en önemli rolü oynar.

BrainHearing™

BrainHearing™ Felsefemiz

İdis’te biz, insanları işitme kaybından kurtarmanın, beynin nasıl çalıştığı ile ilgi kapsamlı bir iç görü gerektirdiğine inanmaktayız. Daha iyi işitmek beyin ile başlar. Biz buna BrainHearingTM Felsefesi diyoruz.

BrainHearing™ Felsefesi, 30 yılı aşkın süredir yaptığımız her şeyin temeli olmuştur. Bu felsefe, dinlemede beynin doğal süreçlerinin, en iyi şekilde nasıl destekleneceğine dair kapsamlı bir araştırmaya* dayanmaktadır ve bu araştırma, yeni işitme çözümlerinin geliştirilmesine rehberlik etmiştir.

BrainHearing™ Felsefesinin nihai hedefi beynin sesi anlamlandırmasını kolaylaştırmaktır.

BrainHearing™ Felsefesi, dinleme için harcanan çabayı azaltmak ve beynin görevini yerine getirebilmesi için daha iyi koşullar sağlamak amacıyla birlikte çalışan, kanıtlanmış teknolojilerin benzersiz bir kombinasyonunun geliştirilmesini sağlamıştır.

BrainHearing™ Yaklaşımımı

Yapılan yeni araştırmalar beynin sesi nasıl işlediğine dair daha net kanıtlar sunmakta, bu da BrainHearingTM yaklaşımımıza ve işitme kaybını telafi etme şeklimize yeni bir perspektif kazandırmıştır.

İşitme alanındaki yeni bilimsel keşifler ve işitme kaybının eksik veya yetersiz tedavi edildiğinde ortaya çıkan olumsuz sonuçların gösterildiği yeni araştırmalar, işitme cihazı kullanımına bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini göstermektedir.

Bulgular, beynin kolayca çözebileceği ve iyi bir nöral kod (zengin bir sinirsel bilgiyi) sağlayan işitme cihazlarının önemini ortaya koymakta. Bununla birlikte işitme kaybının türü ne olursa olsun, kullanılan işitme cihazı her durumda ilgili tüm seslerin erişilebilir, net, rahat ve duyulabilir olmasını sağlamalıdır. Bu, bütün seslerin tam bir perspektifinin yaratılması ve odaklanmanın sürdürülebilmesi için gereklidir. İşitme cihazının sağladığı nöral kodun kalitesi, işitme kaybı olan kişilerin içinde bulundukları ortamdaki tüm ses sahnesinin üstesinden gelme seviyesini belirler.

References:
*Le Goff, N., Beck, D.L. (2017). Pushing the noise limit: New Opn™ evidence on speech understanding and listening effort. Oticon Whitepaper
Le Goff, N. (2016). Opn Clinical Evidence. Oticon Whitepaper.